Titel: Sjätte och sjunde Mosebok.

Meddelare: Arrendator Axel Olof Edfors  År: 1917

Socken/stad: Frostviken  By/kvarter: Ankarvattnet

De har haft det talet, de gamla, att det från början, fanns sju moseböcker i bibeln. Sjätte och sjunde böckerna innehöll allehanda hemliga vetenskaper. För att folk i allmänhet inte skulle bli för "kloka" togs de två böckerna bort långt tillbaka i tiden, och numera finns de bara i någon enstaka mycket gammal bibel. I biblioteket på Frösön skall det finnas en sådan bibel. En gammal, kringvandrande karl, som vi kallade "Dala-Ante" påstod, att han lånat den där boken och läst den, då han exercerade på Frösön. Han dog i fjol, och då var han en 70 år gammal. - Det skulle ha varit för ro skull att få se de där böckerna. Ante påstod, att jag säkert finge låna dem, om jag skrev till biblioteket, men det beror väl på. De tör nog vara rädda om den.